امروزه حوزه مدیریت بیش از آنکه یک مهارت محسوب شود، نوعی دانش به حساب می آید و بدون تردید مدیریت مهمترین بخش هر شرکتی محسوب می شود. در همین راستا و با توجه به تعدد سوالات همکاران و روند شفاف سازی، برآن شدیم در این شماره نشریه با مهندس سید بردیا احرامیان؛ مدیرعامل محترم شرکت ذوب فولاد اردکان به گفتگو بنشینیم که از سمع و نظر شما می گذرد:
* با سلام، ضمن معرفی خودتان لطفاً بفرمایید کی و چگونه همکاریتان را با شرکت ذوب فولاد اردکان آغاز نمودید؟
با سلام خدمت همکاران و تمام پرسنل زحمت کش مجموعه ذوب فولاد اردکان، اینجانب سید بردیا احرامیان دارای 40 سال سن و کارشناسی مدیریت بازرگانی از دانشگاه ریجنت انگلیس حدود 14 سال است در هلدینگ فولاد یزد مشغول هستم و در حدود یکسال است که افتخار مدیر عاملی مجموعه ذوب فولاد را داشته ام.
همکاری بنده با شرکت ذوب فولاد اردکان از زمان ورود مجموعه فولاد یزد به شرکت ذوب فولاد اردکان آغاز شد بطوری که با مدیر عامل وقت جناب آقای دهقان دهنوی و مدیریت کارخانه جناب آقای هاشمی پیگیر امور و برنامه ریزی توسعه ای شرکت بودم، در آن زمان فقط کوره 400 موجود بود و شرکت با مشکلات نسبتاً زیادی روبرو بود. اتفاقاً در آن سال دقیقاً یاد دارم که کل بازار فولاد در دنیا وایران وارد به اصطلاح دره مرگ شده بود و بسیاری از شرکتها با مشکلات بسیاری روبرو بودند ولی با یاری خداوند متعال و با پشتیبانی های شخص حاج آقا احرامیان و تمامی تیم فنی و پرسنل شرکت کوره 600 هم راه اندازی شد.
* آیا از ایفای نقش خود در مسئولیتی که داشته اید راضی هستید؟
مسئولیت مدیریت عامل در هر بنگاهی، شامل تمام مسئولیت های قانونی متوجه آن بنگاه می باشد. ولی در خصوص نقش آفرینی درون سازمانی بنده در این پست اگر تصور درستی از آن برای خود ترسیم کرده باشم این است که شرکت دارای پتانسیل پیشرفت بسیار زیادی است و البته همین پتانسیل، نیاز به نقش آفرینی بنده را دو چندان می کند؛ به همین لحاظ اگر نگاه رو به جلو داشته باشیم در این نقطه ای که هستیم نیاز به افزایش نقش آفرینی خود را کاملاً محسوس می بینم، البته باید به خاطر داشته باشیم که نقش آفرینی مدیرعامل بدون هماهنگی، همدلی و هم افزایی تمام واحدها میسر نیست و در عمل این واحد و مدیریت های مختلف مجموعه هستند که اهداف تعیین شده را در دسترس قرار می دهند.
* به نظرشما به عنوان مدیرعامل شرکت، آیا فضای نقد در شرکت وجود دارد وچنانچه وجود دارد نقش مدیر کارخانه در ایجاد و هدایت این فضا چه بوده است؟
نقد در هر کاری سازنده است، و این نقد حتماً باید دو طرفه باشد. ولی نقد طرف مقابل به معنی عدم مسئولیت پذیری خود ما نباید باشد. به همین دلیل بنده شخصاً مایلم فضای نقد مجموعه ترویج پیدا کند. یک نکته ای که حتماً باید بین پرسنل و واحدها در خصوص نقد فعالیت هایشان به آن توجه شود این است که وقتی کسی نقدی به کار ما وارد آورد، آن نقد را شخصی قلمداد نکنیم و بتوانیم بین «شخصیت فردی » و «شخصیت کاری » خود تفاوت قائل باشیم به نظرم این فرهنگ اشتباه یعنی عدم تمایز بین شخصیت کاری و شخصیت فردی در هرجامعه ای، فضای نقد را تنگ می کند. بهترین خروجی برای هر مسئله کاری این است که طرفین تمام حرف ها و نقد های خود را بدون ملاحظه در چهارچوب شخصیت کاری به یکدیگر بیان کنند و بعد از پایان جلسه کاری، در چهار چوب شخصیت فردی با یکدیگر ادامه بدهند.
* از دوران قدیم و مشکلات زمان شروع کار برایمان بگویید؟
در برهه ای که مجموعه شرکت فولاد یزد وارد شرکت ذوب فولاد اردکان شد، صنعت فولاد روزهای بدی را سپری می کرد و رکود بسیار زیادی وجود داشت و به تبع مشکلات هم در این اوضاع زیاد بود. بعلاوه تکنولوژی کوره شافت برای گندله سازی هم برای اولین بار بود که در ایران احداث شده بود و برای بار اول در جهان بود که این کوره ها از سوخت گاز زغال سنگ به سوخت گاز طبیعی تبدیل شده بودند، لذا همین متغیرها مشکلات فنی و اقتصادی زیادی برای شرکت رقم زده بود. البته خوشبختانه در مجموعه فولاد یزد کارخانه کنسانتره سورک احداث شده بود و حداقل مشکل خوراک برای کوره 400 حل شده بود ولی مسائل دیگر کیفی و فنی کماکان وجود داشت. در همین حین نصب کوره 600 نیز شروع شده بود و چون ظرفیت شرکت در حال رشد بود، مسائل محیط زیستی و آب هم در حال نمود پیدا کردن بودند ولی خوشبختانه امروز اکثر این مسائل مرتفع گردیده و شرکت نسبتاً فعالیتهای خود را تثبیت کرده است.
* شناخت افکار عمومی و نفوذ در آنان یکی از مهمترین وظایف مدیریت یک شرکت است آیا به نظر جنابعالی این سازمان تاکنون توانسته است، افکار عمومی کارکنان را بسنجد؟
افکار عمومی لایه های مختلفی دارد و شناخت افکار عمومی واقعی نیازمند هوشمندی و قدرت تحلیل زیادی است. من معتقدم اگر ما بعنوان تک تک پرسنل شرکت ذوب فولاد اردکان با کار درست و داشتن صفات خوبی همانند درستی، صداقت، انصاف و خیرخواهی منافع شرکتمان را منفعت خودمان ببینیم، طبیعتا در مدت کوتاه سود آن شامل تمام کارکنان شرکت خواهد شد. کارکنان عزیز این نکته را باید مد نظر داشته باشند که نگاه کلی مجموعه به تمام پرسنل همانند خانواده است و از این رو انتظار می رود همکاران بزرگوار رویدادها را از منظر خوشبینانه برداشت کنند البته با تغییر مدیریت کارخانه و حضور جناب آقای مهندس خاقانی ارتباط بین پرسنل و مدیریت مستحکم تر و سازنده شده و بنده از این موضوع بسیار خرسند هستم و فرصت را مغتنم شمرده و از ایشان در این خصوص تشکر می کنم.
* آیا به نظر جنابعالی نشریه شرکت می تواند بعنوان یک پل ارتباطی مابین مدیریت عالی سازمان و کارکنان شرکت عمل کند؟
پیش از این جای خالی نشریه در کل مجموعه فولاد یزد احساس می شد به نظر می رسد این اقدام در ذوب فولاد اردکان در خصوص تسریع و تسهیل انتقال پیام مدیریت و اخبار شرکت و پرسنل در جزءجزء شرکت بسیار مثمرثمر باشد و لازم می دانم از همین جا برای ایجاد اولین نشریه داخلی در مجموعه فولاد یزد از همکاران آن قسمت کمال تشکر را داشته باشم در ضمن حالا که این حرکت خوب شروع شده، پیشنهاد می گردد از سایر کانالهای ارتباطی همانند اینستاگرام و تلگرام هم برای گسترش این حرکت خوب بهره ببریم.
* شما به عنوان مدیرعامل بزرگترین و بیشترین دغدغه پرسنل سازمان را در چه می بینید؟
بعنوان مدیر عامل شرکت ترسیم اهداف میان مدت و بلند مدت وارتقاء حرفه ای و پیشرفت و آموزش و در نهایت رضایت شغلی پرسنل برای دستیابی به آن اهداف را بزرگترین دغدغه احساس می کنم درعین حال پایداری فعالیت کارخانه در کوتاه مدت بهمراه حفاظت از محیط زیست، دغدغه هر روز ما هست.
* آیا در جهت بهبود وضعیت پرسنل، افزایش ضریب ریالی، مزایای گروه و رتبه برنامه ای دارید؟ لطفا مختصر توضیحاتی ارائه فرمائید.
قطعاً در حال طراحی و پیاده سازی کارانه تولید و بازنگری سیستم حقوق و مزایای پرسنل هستیم که نتایج آن بزودی مشخص می گردد و پرسنل بنا به فاکتورهای تأثیر گذار در ارتباط با اهداف شرکت طبقه بندی خواهند شد.
* پیشنهاد شما به عنوان یکی از قدیمی های فولاد، به افراد جدید الاستخدام چیست؟
صنعت فولاد صنعت گسترده ای است و تشنه افراد متخصص و متعهد، به نظر من تعهد حتی از تخصص نیز مهمتر است. همواره متعهد باشید و تخصص را کسب کنید. کار را صرفاً برای رزق و روزی انتخاب نکنید و به شغل خود علاقه داشته باشید، همیشه سعی کنید در انجام کار خود خلاقیت داشته باشید تا به نوعی همان کار را بهتر و راحتر انجام دهید و بهره وری خود را افزایش دهید.
* حرف و نکته آخر؟
نکته آخر اینکه ما در زندگی خود همگی به نوعی مشکلاتی داریم که با آن دست و پنجه نرم می کنیم و چه خوب است که جهت رفع مشکلات مالی خود به ارتقاء سازمان و افزایش بهره وری آن بپردازیم و سعی کنیم در پست خود مشکلاتی را که سازمان با آن روبرو ست را بشناسیم و به عنوان یک حلال مشکل (حتی کوچکترین مشکل) در سازمان نقش ایفا کنید تا اثربخشی شما حس شود و در مقابل همین برای سازمان هم دلیلی می شود تا مشکلات شخصی شما را حل کند.
در آخر از همه پرسنل و کارکنان عزیز و زحمتکش کارخانه و مدیریت محترم کارخانه جناب آقای مهندس خاقانی و نشریه پیام احرام تشکر و قدردانی می نمایم و امیدواریم بتوانیم با کار و تعهد امروز خود استمرار شغل و اشتغال را برای نسل های بعدی خود داشته باشیم.
نظر شما: