• کارخانه: 3-03532259590 / دفتر مرکزی: ۰۲۱۶۱۵۶
  • info@asmpellet.com

ذوب فولاد اردکان| تولید کننده گندله اردکان

مدیر کارخانه ذوب فولاد اردکان مطرح نمود: پروژه احیاء مزرعه 6 هکتاری در روستای سرو سفلی با هدف ارتقاء محیط زیست منطقه و در راستای مسئولیت اجتماعی در دست احداث است

پنجشنبه 6 آبان 1400

با پیشنهاد مهندس احرامیان؛ رئیس هیئت مدیره شرکت ذوب فولاد اردکان و با اهتمام و تلاش دکتر حمیدرضا خاقانی؛ مدیرکارخانه شرکت ذوب فولاد اردکان بارقه های امید در دل کارکنان این شرکت روشن شد.



امید به داشتن مکانی سالم جهت تفریح، ورزش،آسایش و رفاه حال خود و خانوادهایشان.

احیا، مرمت و ساخت مزرعه ی شرکت در روستای سرو سفلی پروژه بزرگی بود، در جهت ارتقاء محیط زیست منطقه و در راستای مسئولیت اجتماعی و خبر احداث این مکان توسط شرکت ذوب فولاد اردکان برگ زرینی را به صفحه افتخارات این شرکت اضافه نمود.
مزرعه ای با 6 هکتار مساحت که در سال 1382 خریداری شده بود و در مالکیت شرکت ذوب فولاد اردکان قرار داشت و اکنون به همت مدیران آن شرکت تبدیل به مکانی شده است که هر سه رویای انسان شهرنشین امروز یعنی انسان، طبیعت و معماری را در دل خود جای داده است.

همیشه کویر را دوست داشته ام، پهنه ای پر رمز و راز و اسرارآمیز تا دوردست های آن نه چیزی می بینی و نه صدایی میشنوی، اما در دل همین سکوت ماورایی چیزی ضربان دارد، نوری سوسو میزند و توصیفش محال.روستای سرو سفلی در 25 کیلومتری شهرستان اردکان و از توابع بخش عقدا می باشد. این روستا از سمت جنوب به جاده اردکان- نائین، از غرب به روستای هفتادر، از شمال به کویر سیاه کوه و از شرق به چند تپه ماهور منتهی می شود.
بافت روستای سروسفلی مربوط به دوران های تاریخی پس از اسلام است و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شماره ۱۰۸۵۰ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اين روستا به دلیل داشتن سرو تنومند و بزرگ در قدیم به این نام شهرت داشته است. البته تعداد درختان سرو نیز در این منطقه کم بوده است.
عاملي كه باعث استقرار روستا گردیده است وجود چند قنات بوده كه سبب تجمع مردم روستا شده است و امکان زندگی مطلوب را برای آنها فراهم می کرده است؛ به همين دليل وجود يك قنات باعث شكل گيري روستا مي شود.
اقلیم روستای سرو سفلی گرم و خشک می باشد و در این اقلیم که بیشتر مناطق نیمه استوایی را شامل می شود به دلیل وزش بادهای مهاجر که از جنوب غربی و شمال غربی به طرف استوا در حرکتند هوا بسیار خشک است. تابش آفتاب در این مناطق شدید است و با توجه به خشکی هوا در این مناطق طراحی ساختمان ها جهت رفاه و آسایش انسان ها اهمیت زیادی دارد.
در این روستا جنگل به مفهوم متداول که انبوهی از درختان خود روی طبیعی را تجسم می کند وجود ندارد؛ ولی درختانی که به دست انسان کاشته شده اند در منطقه دیده می شوند، درختانی همچون پسته و انار که در روستا از سهم ویژه ای برخوردارند، به طوری که نیازهای بعضی از خانواده ها را تأمین می کنند.
کوچه پس کوچه های قدیمی، بناهای تاریخی و زیبایی هایی که تو را به این روستا کشانده، خستگی را از تنت بیرون میکند.
کوچه پس کوچه های روستای سرو سفلی تاریخ را در دل خود جای داده است که با قدم زدن در آنها می توان به پیشینه تاریخی این روستا پی برد. آثار به جای مانده از دوران قاجاریه و پهلوی که همگی توسط سازمان یونسکو در تاریخ 1382/07/01 شمسی به ثبت آثار ملی ایران رسیده اند عبارتند از:
آب انبار سروسفلی، قلعه سرو سفلی، مسجد جامع و حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) که تماشای آنها برای هر دوست دار کویر و معماری درونگرای کویری خالی از لطف نیست.
با ذکر این مقدمه و معرفی روستای سروسفلی برای شما خوانندگان محترم، به گفت و گو با مردی از جنس دوست داشتن و عشق ورزی به طبیعت و درختکاری نشستیم. سفیر محیط زیست است و چنان با عشق از محیط زیست و توجه به سلامت کارکنان و عشق و انرژی در مورد کار خود سخن می گوید که در برابر عشق سرشار او تنها سکوت کردیم و سرتا پا گوش شدیم.
دکتر خاقانی مدیر کارخانه ذوب فولاد اردکان در ابتدای صحبت خود کارکنان را سرمایه اصلی هر شرکتی عنوان کرد و گفت: مرتفع نمودن نیازهای مادی و معنوی کارکنان همواره در دستور کار مدیران عالی شرکت قرار داشته و دارد.
ایشان کار و فعالیت در محیط های صنعتی را پرتنش، استرس زا و دشوار خواند و افزود: در تلاش بودیم تا با راه اندازی یک مجتمع تفریحی رفاهیِ با کیفیت، استاندارد و در خورِ شأن همکاران، محیطی آرام و مفرح را برای اوقات فراغت همکاران و خانواده های محترمشان فراهم کنیم لذا باتلاش ها و پیگیری های مستمر «پروژه مزرعه» طراحی، مرمت و بازسازی شد.
وی در ادامه صحبت هایش هدف اصلی احیای مزرعه در روستای سرو سفلی را کاشت درختان مثمر ثمر، حفظ محیط زیست از نظر ایجاد فضای سبز و تعهد به مسئولیت اجتماعی خواند و افزود: مزرعه شرکت ذوب فولاد اردکان با مساحت حدود شش هکتار در سه بخش "مهمانسرای برکه"، "مجتمع تفریحی ورزشی کوشا" و "کشت و صنعت سرو" آماده ارائه خدمات تفریحی و ورزشی برای خانواده های پرسنل و مهمانان عزیز شرکت می باشد.
* مهمانسرای برکه در روستای کویری و تاریخی سرو سفلی مأمنی خشت و گلی مملو از تاریخ، حس و حال افسونگر کویر برای هر تازه واردی به خطه کویری است که این امکان را به میهمانان خود می دهد تا تجربه متفاوتی از شب کویر را داشته باشند که اقامت در این مکان زرق و برق دنیای مدرن را از چشم آدمی می اندازد و پیوندی است میان انسان، طبیعت و معماری.
* مهمانسرای برکه با بافت سنتی و قدیمی مربوط به 150 سال پیش با مشارکت مستقیم اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردکان به مدیریت جناب دکتر میرجانی مورد مطالعه، طراحی، مرمت و ساخت قرار گرفت؛ هدف این مهمانسرا رفاه حال و آسایش مهمانان محترم شرکت می باشد.
* مجتمع تفریحی ورزشی کوشا شامل طراحی و ساخت آلاچیق، آبنما و جاده سلامت برای رفاه و تفریح خانواده ها و پیاده روی خانواده های محترم کارکنان انجام شده است تا طعم هوای تازه آسمان ها را استشمام کنند.
* کشت و صنعت سرو با زمینی بالغ بر 5 هکتار و 4000 درخت که شامل350 نفر درخت خرمای کبکاب، 350 درخت زیتون و حدود 3300 درخت پسته و ... می باشد؛ تمامی این درختان مثمر ثمر با توجه به کم آب بودن منطقه با همکاری صمیمانه و نظارت اداره جهاد کشاورزی اردکان مطابق با استانداردهای نوین کاشته شده اند، درختانی همچون پسته که بومی منطقه است و نوعی خرما به نام کبکاب که در میان انواع درخت خرما نسبت به سرمای منطقه مقاوم تر است، و از بازده اقتصادی خوبی در آینده برخوردار هستند.
بخش کشت و صنعت همچنین دارای گلخانه و آغل با هدف پرورش گیاهان و نهال های مختلف و نگهداری گونه هایی از حیوانات سازگار با منطقه کویری اردکان جهت آشنایی و بازدید خانواده ها می باشد.
* استخر رو باز مزرعه به ابعاد 30 در 50 متر و عمق 4 متر بصورت خاکریزی و ژئوممبران ، با هدف آبیاری مزرعه و انتقال مازاد آب آن به کارخانه طراحی شده است.
* جنب مهمانسرا برکه ای با درختان باتلاقی طراحی شده که نام مهمانسرا برکه برگرفته از این همین برکه می باشد.
* چشم انداز آینده مهمانسرای برکه خانه باغی بزرگ با نهر آب و درختان نخل سر به فلک کشیده است.
خاقانی با ابزار امیدواری جهت ثبت خاطرات خوش در فضای مزرعه برای همکاران خود گفت: امید است با اتمام پروژه مزرعه بتوانیم امکانات، فضا و مکانی را ایجاد نمائیم تا کارکنان عزیز شرکت و خانواده های محترمشان دورهم جمع شده و در ارتباط با ستارگان آسمان شب، طبیعت و آب، آسایشی عمیق را تجربه کنند.
مهندس رؤیا وحیدکلاته؛ مهندس معمار این مجموعه و از کارکنان خدوم این شرکت در گفتگو با خبرنگار پیام احرام گفت: در تیرماه ۹۹ برکه با هدف تجلی معماری اصیل و سنتی ایرانی در دستور کار این شرکت قرار گرفت. پروژه ای بزرگ که ابتدا تصور و به تحقق رسیدن آن رویایی بود. ولی خدای رحمان را سپاس که با مشقت های بسیار و دلسوزی های بی کران دکتر خاقانی کلید این پروژه استارت خورد و هم اکنون مکانیست در دل کویر و سرشار از آرامش، برای کسانی که از حصار آهن و فولاد خسته اند. خانه ای ساختیم پر از حس خوب که دل کندن از چنین خانه ای سخت است، ولی این خانه حتی موقع رفتن هم تصویری زیبا برایت به جا می گذارد. تصویری به زیبایی خانه کودکی هایمان. پر از حس خوب. حسی آنقدر زیبا که دلت می خواهد دوباره و دوباره مهمان این خانه باشی، صبح ها با شیطنت و صدای گنجشک ها بیدار شوی و از عطر خاطره انگیز کاهگلش جان بگیری و شعرهای زیبای فروغ را با شوقی بی وصف؛ به روح و جانت تزریق کنی. امید است با الطاف الهی روز به روز آن پر از پیشرفت و خلق زیبایی باشد.
دکتر خاقانی نیز در پایان گفت و گو از تمام کسانی که در به سرانجام رسیدن این پروژه تاکنون کمک و یاری رساندند تشکر نمود و گفت خوشبختانه تاکنون کلیه طراحی ها و هم چنین اجرای آنان توسط کارشناسان و مهندسین زحمت کش این مجموعه انجام شده است که فرصت را مغتنم شمرده و از واحدهای درگیر این پروژه هم چون عمران و سیویل، مکانیک، تأسیسات، برق، لجستیک، حراست،روابط عمومی و کشاورزی تقدیر و تشکر می نمایم.
ایشان هم چنین از اداره های میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، گاز و کلیه ادارات دلسوز شهرستان اردکان سپاس و قدردانی نمود.

نظر شما: