اولین دوره آموزشی آشنایی با قنات و سازه های تاریخی در مجموعه ی گردشگری سلامت شریف آباد اردکان با حضور علاقه مندان به این هنر تاریخی به همت مرکز ملی قنات، پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی اردکان، مجموعه گردشگری سلامت شریف آباد اردکان و همراهی و مشارکت شرکت ذوب فولاد اردکان در روز جمعه مورخ 12 آذر سال جاری برگزار شد.
به نقل از قاسم برخورداری؛ مدیر مجموعه گردشگری سلامت محله شریف آباد اردکان، این کارگاه یک روزه از ساعت ۹ صبح با حضور اساتید خبره این حوزه آغاز و تا ساعت ۱۶ همان روز ادامه داشت.
وی افزود: در این دوره آموزشی استاد «علی سپهری » از مورخان و نویسندگان اردکانی، پیشینه و تاریخ حفر قنات را مورد بررسی قرارداد و «نادر پیری اردکانی » از دیگر محققان حوزه قنات استان یزد، نگهداری و مرمت قنات را تدریس کرد.
برخورداری خاطرنشان کرد: محمد علی بهجتی اردکانی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور و کارشناس ارشد مدیریت سیستم و بهره وری و دانشجوی دکترای گردشگری نیز در این کارگاه یک روزه از گردشگری قنات گفت. وی به برنامه عصر این رویداد نیز اشاره کرد و گفت: این کارگاه در برنامه عصرگاهی خود با بازدید شرکت کنندگان از مسیرگردشگری قنات شریف آباد که یک قنات خشک به شمار می رود، همراه بود و شرکت کنندگان مسیر قنات آبدار و زنده ی عیش آباد در پهنه ی دشت هریشت اردکان را نیز مورد بازدید قرار دادند.
مدیر این مجموعه ی گردشگری افزود: بخش عملی این دوره آموزشی با حضور اساتید خبره ای همچون استاد «جواد قانعی»، «حسین دهستانی»، «حسین هاتفی» و «محمدعلی هاتفی» در مسیر قناتها، مورد پیمایش و آموزش قرار گرفت.
این فعال حوزه گردشگری با بیان این که در آینده نزدیک کلاس های تکمیلی این دوره نیز برگزار خواهد شد، یادآور شد: در پایان این رویداد، علاقه مندان حاضرگواهی شرکت در دوره را دریافت کردند. از مهمترین سرفصل های ارائه شده در این دوره آموزشی را می توان به اصول هواشناسی و هیدرولوژی، جنبه های تاریخی و جغرافیایی قنات، ضرورت تهیه شناسنامه قنوات، طبقه بندی قنات ها، ساختمان قنات،
وضعیت فعلی قنوات، روش های بومی جهت احداث و مرمت قنات، کاربرد روش های مدرن در قنات، نگهداری قنات، قنات و توسعه پایدار و جنبه های اقتصادی و اجتماعی و گردشگری قنات اشاره کرد.
نظر شما: